Pihvilihan suoramyynti

Myymme hailuotolaista, meren äärellä kasvatettua luonnonlaidunlihaa suoraan tilalta. Tuoreena ja halutessasi pakastettuna. Kujalan tilan naudanlihavalikoimaan kuuluvat muun muassa fileet, paistit, entrecôte ja erittäin suosittu naudan jauheliha.

Kujalan tilan karja laiduntaa kesäisin Hailuodon rannoilla Kutukarilla ja Tömppä-Isomatalan alueella, ja hoitaa samalla arvokasta perinnemaisemaa. Luonnonlaidunnus on naudoille luonnollista ja lajinmukaista elämää, ja se tuo Kujalan tilan naudanlihaan ainutlaatuisia makuvivahteita näiltä ikiaikaisilta merenrantaniityiltä.

Luonnonlaidunliha on eettinen, ympäristöä hyödyttävä valinta ruoanlaittoon. Kujalan lihasta valmistettuja burgereita on hyvillä mielin nauttinut mm. Bättre Folk -festivaalin festarikansa.

Tilaa tuotteita >

Löökikastikkeet

Tilallamme valmistetaan myös maankuulut Löökikastikkeet. Lööki on oululainen murresana ja tarkoittaa sipulia – valakolööki valkosipulia. Lempeiden kastikkeiden juuret juontavat parinkymmenen vuoden taakse Oulun ensimmäiseen valkosipuliyöhön, jonne Löökikastikkeiden äiti Ritva Heiskari kehitteli ensimmäiset reseptinsä. Kujalan tilalla Löökit on valmistettu vuodesta 2014, jolloin Ritva Heiskari opetti kastikkeiden teon Kujalan isännälle ja emännälle kädestä pitäen.

Löökikastikkeiden salaisuus piilee niiden ihastuttavan lempeässä maussa: näitä voi moni valkosipulia karttavakin käyttää. Pehmeä maku sopii kaikenikäisille ja takaa myös kastikkeiden monikäyttöisyyden. Löökiä voi lorauttaa kastikkeeksi salaatille, lihalle, kalalle, perunoille, pastalle, hampurilaiseen – ihan mille ruoalle vaan. Kastikkeella voi myös paistaa ja marinoida.

Löökit ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Ne ovat lisäaineettomia ja niille on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki sekä Sydänmerkki, joka kertoo, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Löökikastikkeet valmistetaan aurinkoenergialla.

Maista ja ihastu!

Vinkkaa kauppiaallesi, jos haluat Kujalan tilan tuotteita kauppasi hyllylle!

Tilaa tuotteita >

Makkarat ja säilykkeet

Kujalan makkarat ja säilykkeet valmistetaan perinteisin menetelmin kunnon lihasta. Makkaroitamme maistaneet ovat kuvailleet niitä sanoilla ”täydellinen” ja ”lihaisa”.

Makkaroissa ja säilykkeissä käytetään samaa naudan lihaa, josta valmistetaan Kujalan kuuluisa jauheliha. Lihaa laitamme makkaroihimme reilusti. Esimerkiksi Balkanin lihapitoisuus on 88%, josta 70% on nautaa. Ja nakissakin lihaa on 68%.

Makkaroista suosituin on Kujalan Grillimakkara, eikä ihme, sillä siinä yhdistyvät täydellinen koostumus ja herkullinen maku. Grillimakkaran lihapitoisuus on 68% ja naudanlihan osuus 50%. Grillaa, käristä tai paista – ja nauti!

Säilykkeemme ovat tunnettuja lihaisuudestaan ja monikäyttöisyydestään. Esimerkiksi perinteitä kunnoittavassa Wanhan ajan nautasäilykkeessä lihaa on peräti 92%. Koostumukseltaan kiinteä säilyke soveltuu erinomaisesti mm. keittoihin, kastikkeisiin, leivän päälle, laatikkoruokiin – ja paksuina siivuina jopa pihviksi.

Kaikki Kujalan makkarat ja säilykkeet ovat gluteenittomia.

Tilaa tuotteita >

Jauhot, ryynit ja hiutaleet

Jauhoja, ryynejä ja hiutaleita on myyty Kujalan tilalta 1990-luvulta asti. Itse asiassa tilan suoramyynti alkoi nimen omaan ohra- ja kauraryynien ja kaurahiutaleiden myynnistä Hailuodon siikamarkkinoilla.

Kujalan jauhot, ryynit ja hiutaleet valmistetaan viljasta, joka on aina tuoreinta mahdollista erää. Tuotteita ei esikypsennetä, joten niissä ovat kaikki aidot maut ja vitamiinit tallella. Jauhot jauhetaan, ryynit kuoritaan ja hiutaleet litistetään Tyrnävän myllyssä.

Vehnä- ja ohrajauhoja, ohra- ja kauraryynejä ja kaurahiutaleita voi käyttää kaikkeen ruuanlaittoon leivonnasta pataruokiin tai ihan sellaisenaan lisukkeena tai salaateissa. Suosituin tuotteemme on Kaurahiutale, josta valmistat maukkaan ja terveellisen aamupuuron 10 minuutissa, vaikkei kyse mistään pikapuurosta olekaan.

Tilaa tuotteita >