Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

Kujalan pippuripihvi

Kujalan pippuripihvi

Ainekset

4 kpl Kujalan tilan naudan sisäfilettä (á 150g)

2 rkl kokonaisia mustapippureita

1 rkl voita

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

3 dl kuohukermaa

2 rkl soijaa

2 tl sinappia

1 kg pestyä perunaa, jauhoista lajikketta

0,5 dl Lempeää Valkolöökikastiketta

1,5 tl rosmariinia

1,5 tl timjami

Ohje

  1. Maalaislohkoperunoiden valmistus on hyvä aloittaa ensimmäisenä. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.  Lohko perunat kuorimattomina sopivan kokoisiin lohkoihin. Jos haluat, voit kuoria perunat ennen lohkomista. Laita lohkotut perunat kulhoon ja kaada löökikastike päälle. Sekoita hieman, jotta löökikastike tasoittuu perunoiden päälle. Lisää sekaan rosmariini ja timjami, ja sekoita kunnes mausteet ja löökikastike ovat sekoittuneet tasaisesti perunoiden pinnalle. Levitä lohkoperunat pellille, jossa on leivinpaperi päällä. Laita uuniin ja paista kauniin kullanruskeiksi. Aikaa menee noin 20-30 min.
  2. Pippuripihvit valmistetaan sisäfileestä, joka on naudan mureinta ja arvokkainta osaa. Pihvilihaa varataan yleensä 150–200 grammaa ruokailijaa kohden.
  3. Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa mustapippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. (Pippurimyllyllä rouheesta tulee liian hienoa). Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa.
  4. Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy eivätkä lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta pihvit ripauksella suolaa ja nosta ne lämpimään vuokaan. Peittele foliolla.
  5. Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi, tarkista maku ja mausta lisää, jos tarvetta ilmenee.
  6. Nosta pihvit vuoasta lautasille, lisää maalaislohkoperunat ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.
  7. Salaattina käy mainiosti jäävuorisalaatti, johon on lisätty rucolaa. Salaatinkastikkeeksi loraus Lempeää Valkolöökikastiketta.
  8. Ruokajuomaksi ehdottomasti täyteläinen keskieurooppalainen punaviini.