1. Maalaislohkoperunat:
Aloita valmistus maalaislohkoperunoista. Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Lohko perunat kuorimattomina sopivan kokoisiin lohkoihin. Jos haluat, voit kuoria perunat ennen lohkomista. Laita lohkotut perunat kulhoon ja kaada Löökikastike päälle. Sekoita hieman, jotta kastike tasoittuu perunoiden pinnalle. Lisää rosmariini ja timjami, ja sekoita, kunnes mausteet ja kastike ovat tasaisesti jakautuneet. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita uuniin ja paista noin 20-30 minuutin ajan, kunnes perunat ovat kauniin kullanruskeita.
2. Pippuripihvit:
Pippuripihvit valmistetaan naudan sisäfileestä, joka on mureinta ja arvokkainta lihaa. Pihvilihaa varataan yleensä 150–200 grammaa ruokailijaa kohden.
3. Pihvien valmistus:
Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa mustapippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. (Pippurimyllyllä rouheesta tulee liian hienoa). Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa.
4. Paistaminen:
Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Paista pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia, riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. Esimerkiksi 3 cm paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi noin 3 minuutissa kummaltakin puolelta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, jotta pannu ei jäädy eikä lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta pihvit ripauksella suolaa ja nosta ne lämpimään vuokaan. Peittele foliolla.
5. Kastike:
Kaada pannuun kerma ja soijakastike. Keitä hetken aikaa, kunnes kerma on hieman ehtinyt kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi, tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
6. Annoille:
Nosta pihvit vuoasta lautasille, lisää maalaislohkoperunat ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.
7. Salaatti:
Salaatiksi sopii mainiosti jäävuorisalaatti, johon on lisätty rucolaa. Salaatinkastikkeeksi voit käyttää hieman Lempeää Valkolöökikastiketta.
8. Ruokajuoma:
Ruokajuomaksi suosittelemme täyteläistä keskieurooppalaista punaviiniä.