MAKEAN TULINEN RIISTAKÄRISTYSLEIPÄ
Makean tulinen riistakäristyleipä on oikea valinta juuri sinulle, jos rakastat ruokaa, jossa on runsaasi makua ja reilusti potkua. Se on todellista herkkua, jos pidät pohjolan mauista modernilla otteella. Pääosassa tässä herkussa ovat riistakäristyksen lisäksi suppilovahverot, Kujalan Tilan Habanero kastike, sekä Kujalan Tilan Puolukkasiirappi – tulisen ja makean makuelämyksen onnellinen avioliitto.
Kujalan Tilan Habanero kastikkeella viritetty riistakäristys pitää lihan mehevänä ja mehukkaana ja antaa riistan, sekä suppilovahveroiden makuihin ja koostumukseen uuden vivahteen. Lopputulos on todellinen makunautinto. Suolakurkut tuovat annokseen sopivan suolaisuuden ja kokonaisuuden viimeistelevät puolukat tuovat annokseen hapokkuutta, sekä puolukkasiirappi makeutta. Kun koko komeus kruunataan yrteillä, niin aletaan olemaan suomalaisen herkuttelun ytimessä.
Kujalan Tilan kastikkeet (Habanero, BBQ, Chili, Valkolööki, Curry, Terva) ovat saaneet sydän -merkin ja niiden ominaisuudet ovat erinomaisia. Kastikkeet ovat vähäsuolaisia, eikä niissä ole lisäaineita. Kastikkeilla voi marinoida, paistaa tai viimeistellä aterian ihan ilman mitään kikkailua. Monikäyttöisyyttä mausta ja laadusta tinkimättä!
VALMISTUSOHJE
Ota riistakäristys pakkasesta ja anna hetken aikaa sulaa.
Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, niin laita hetkeksi veteen likoamaan.
Laita paistinpannu levylle lämpenemään.
Laita pannulle öljyä ja ala paistaa riistakäristystä, kun lihalevyt saa irti toisistaan.
Irrottele lihalevyt pannulla toisistaan ja levitä ne pannulle.
Kun käännät lihat ympäri, niin lisää sekaan suppilovahverot.
Revi lihalevyt pannulla riekaleiksi.
Lisää Kujalan Tilan Habanero kastiketta paistinpannulle.
Kääntele paistosta, kunnes kastiketta on tasaisesti kaikkialla.
Leikkaa tai revi leipä auki ja laita paistosta väliin.
Laita lihan päälle kuutioitua suolakurkkua ja paprikaa.
Viimeistele leipä puolukoilla, puolukkasiirapilla, timjamilla ja Kujalan Erämausteella.
Sitten vain ääntä kohti ja makubileet pystyyn.
Resepti ja Kuvat: Petri Ylönen / www.kohokohta.com