Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin!

KÖYHÄT RITARIT LEIPÄJUUSTOLLA, PÄHKINÄKROKANTILLA JA HILLASIIRAPILLA

Ainekset

Köyhät ritarit

4 viipaletta pullaa tai korppuja

1 kananmuna

1 dl täysimaitoa tai maidon ja kerman sekoitusta

1 tl kanelia

3/4 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

voita paistamiseen

Paistettu leipäjuusto

150 g leipäjuustoa (kuutioituna tai tee piparimuotilla sydämiä)

3 rkl voita

kanelia

Pähkinäkrokantti

1 dl paahdettuja pistaasipähkinöitä

0,5 dl Kujalan hillasiirappia

3 rkl sokeria

reilu 1 rkl voita

Pieni ripaus suolaa

Ohje

KÖYHÄT RITARIT LEIPÄJUUSTOLLA, PÄHKINÄKROKANTILLA JA HILLASIIRAPILLA

Köyhät ritarit leipäjuustolla ovat mainio makuyhdistelmä. Kun kokonaisuuteen lisätään vielä pähkinäkrokanttia ja annos viimeisellään Kujalan Tilan Hillasiirapilla, niin tämä jälkiruoka on todellinen nautinto.

Annoksessa yhdistyvät legendaariset Köyhät Ritarit, pohjoisen maut ja rapeat pähkinät. Kardemumma ja kaneli tuovat mausteisen vivahteen pehmeään pullaan ja Kujalan hillasiirappi antaa sopivasti makeutta lakan marjaista aromia. Paistettu leipäjuusto tasapainottaa kokonaisuutta suolaisuudella ja tuo samalla herkkuun lisää suomalaista perinnemakua.

Kujalan Tilan Marjasiirapit ovat Hailuodossa tehtyjä laatutuotteita. Siirapit ovat lähiruokaa parhaimmillaan, sillä niiden marjat on kerätty Kujalan tilan viereisistä metsistä. Siirapit ovat lisäaineettomia ja säilöntäaineettomia, joten moni hyvä asia kohtaa näissä tuotteissa.

VINKKI. Pähkinäkrokantin valmistusta voit helpottaa paahtamalla pähkinöitä nopeasti paistinpannulla ja lisäämällä lopuksi joukkoon hillasiirappia. Pähkinät antavat tähän jälkiruokaan rapeutta ja näin ollen ne viimeistelevät annoksen koostumuksen ja rakenteen.

Tämä ihana herkku sopii täydellisesti viikonlopun brunssille ja kahvipöytään. Se todella kruunaa juhla-aterian. Annos on näyttävä ja täynnä erilaisia tekstuureja – pehmeää, rapeaa ja makean suolaista. Maku ja koostumus siis kohdillaan.

VALMISTUSOHJE

1. Tee ensin pähkinäkrokantti: Kuumenna hillasiirappi, sokeri ja voi kattilassa keskilämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes seos saavuttaa 150–155 °C.
• Jos sinulla on lämpömittari, käytä sitä.
• Ilman mittaria: Tiputa pieni pisara seosta kylmään veteen – jos se kovettuu ja napsahtaa rikki, se on valmis.
• Lisää pähkinät vasta lopussa, jotta ne eivät pala.
• Kaada leivinpaperille heti, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä täysin ennen murtamista.

2. Tee köyhät ritarit:
◦ Sekoita kulhossa kananmuna, maito, sokeri, kaneli, kardemumma ja vaniljasokeri.
◦ Jos käytät pullaa, kasta viipaleet seokseen ja anna imeytyä hetki.
◦ Jos käytät korppuja, anna niiden pehmetä nesteessä hieman pidempään.
◦ Paista leivät pannulla voissa keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3. Paista leipäjuusto: Kuumenna voi pannulla ja paista leipäjuustokuutiot nopeasti, kunnes ne saavat hieman väriä ja muuttuvat pehmeiksi. Ripottele pinnalle kanelia.
Asettele köyhät ritarit lautaselle. Lisää päälle paistetut leipäjuustopalat. Valuta hillasiirappia runsaasti päälle tai tarjoa erikseen. Lisäksi kermavaahtoa ja pähkinäkrokanttia tai paahdettuja pähkinöitä.

Resepti: Jenni Säntti
www.instagram.com/jenkansafkaa
www.kohokohta.com